Kwekerij

Vanaf eind december zijn wij in de kwekerij al druk bezig met het planten en kweken van de planten. Kwaliteit staat daarbij hoog bij ons in het vaandel. Dat begint al bij de grond. We maken gebruik van de beste kwaliteit potgrond. De structuur van potgrond bepaalt namelijk de hoeveelheid water en lucht die voor de wortels beschikbaar is. Wortels hebben naast water en voeding ook voldoende zuurstof nodig om uit te groeien tot een gezond en sterk wortelgestel.

Al onze planten en plantenmixen worden met zorg samengesteld en uitgekozen op goede groeikwaliteiten en tuinprestatie. We geven de planten de tijd om rustig op te groeien en een stevig wortelgestel aan te maken. Deze combinatie met de beste kwaliteit potgrond, uitgebalanceerde voeding en goede verzorging en aandacht, zie je terug in het resultaat. Mooie, volle en goed vertakte planten die zorgen voor een uitbundige bloei in je tuin, balkon of terras.

Duurzaamheid

We vinden het belangrijk om duurzaam en innovatief te ondernemen. We willen met onze producten een bijdrage leveren aan het vergroenen van de omgeving. Met onze slimme plantenbakken, die zijn voorzien van een ingebouwd waterreservoir, wordt het onderhoud van de planten zo eenvoudig mogelijk gemaakt, met als doel de planten zo lang mogelijk in leven te houden en uitbundig te laten bloeien.

Met de omruilservice bieden wij de mogelijkheid om oude, gebruikte potten weer in te leveren. Deze potten worden gewassen, zodat we die weer kunnen hergebruiken. Weggooien is zonde!

In onze kwekerij maken we gebruik van een eb en vloed teeltvloer. Hiermee kunnen we de teeltvloer in zijn geheel onder water zetten en komt het water direct bij de wortels van de planten terecht. ‘s Avonds zetten we de vloer onder water en overdag is het water dan weer verdwenen. Het water wordt opgevangen en weer gerecycled. Zo wordt al het water hergebruikt.

Tips en advies

Naast alle geuren en kleuren die je in onze kwekerij vindt, ontvang je van ons ook direct advies en tips over de verzorging van de planten. Wat is de beste standplaats voor de planten? Hoe vaak moet je de planten water geven? Welke planten hebben veel onderhoud nodig? Wat doet voeding? Wij geven antwoord op al je vragen om de planten langer te laten bloeien in je tuin. Ook telefonisch zijn wij natuurlijk bereikbaar voor vragen en tips via 06 – 55 33 27 51.

Groot assortiment

Kwekerij Moes & Tuin heeft keuze uit een assortiment met meer dan 50 verschillende soorten tuin- en perkplanten en meer dan 100 verschillende soorten hanging baskets die met veel passie zijn gekweekt. Hieronder vind je alvast een greep uit ons gevarieerde assortiment tuin- en perkplanten. Wil je alles zien? Breng vanaf begin april tm begin juli dan een bezoekje aan onze 5400 m2 grote kwekerijwinkel en kom zelf je planten uitzoeken, rechtstreeks vanaf onze teeltvloer in de kas!

Test soort

Petunia

Bacopa

Verbena

Bloemen sfeer

Calibrachoa

Spaanse Margriet

Scaevola

Geranium

Oostenrijkse hanggeranium

Franse Geranium

Citroen Geranium

Zaai Begonia

Begonia

Fuchsia

Vlijtig Liesje

Grootbloemige Vlijtig Lies

Jamesbrittenia

Bidens

Sanvitalia

Gazania

Lantana

Portulaca

Centradenia

Diascia

Nemesia

Dahlia

Streptocarpus

Salvia

Heliotropium

Felicia

Convolvulus

Lobelia

Lobularia

Dichondra

Glechoma Nepeta

Lysimachia

Helichrysum

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Ook sturen we een berichtje als het weer tijd is om je lege plantenbak in te leveren.